Returnare, schimb și garanție

DREPTURILE CONSUMATORILOR ȘI PERIOADA DE RETUR

 
7.1 Dacă sunteți consumator, pentru produsele disponibile în stoc și pentru care nu ați efectuat o pre-comandă specială, puteți să vă anulați contractul cu vânzătorul în legătură cu produsele achiziționate de la www.gazelleshoes.com, fără nicio penalizare și fără a preciza motivul, prin notificarea în scris. Produsele trebuie returnate în 14 zile din ziua în care le-ați primit, pentru toate produsele care nu sunt fabricate special pentru dvs. În acest caz, veți primi o rambursare integrală a prețului produselor în conformitate cu clauza 8 și clauza 10 de mai jos.

7.2 Produsele trebuie livrate Furnizorului în termen de paisprezece (14) zile de la data primirii lor, în aceeași stare în care le-ați primit. Returul este cu ușurință facilitat prin intermediul Gazelle Romania dacă este anunțat în termen de 24h de la primirea produselor, iar valoarea transportului pentru retur se scade din valoarea returului, fiind în valoare de 20 Ron pentru București, 25 Ron pentru Ilfov și orașele reședință de județ, respectiv 35 Ron în cazul zonelor care necesită kilometri suplimentari. În cazul în care ați primit pernițe de silicon și ați decis să le folosiți, vi se va scădea din valoarea returului un cost adițional de 15 Ron.

 

Aveți o obligație legală de a vă îngriji de produse în timp ce acestea se află în posesia dvs. 

7.3 Pentru a returna produsele:

A. trebuie să ne anunțați în scris folosind fie formularul de retur din contul de client, fie orice alt mijloc de comunicare scrisă și să livrați produsele înapoi în termen de 14 zile începând cu ziua în care ați primit produsele. Ar trebui să păstrați o evidență a anunțului de anulare.

B. produsele nu ar fi trebuit folosite, uzate, spălate sau deteriorate;

C. produsele trebuie returnate în ambalajul original;

D. Produsele trebuie să ajungă la Furnizor în termen de paisprezece (14) zile de la primirea lor.

7.4 Dacă anulați contractul și restuiți bunurile în decursul perioadei de paisprezece (14) zile, în conformitate cu această Clauză 7, vom procesa rambursarea datorată cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de paisprezece (14) zile. Furnizorul va rambursa integral prețul produsului, din care se vor scădea costurile de retur aferente transporului.

8. ARTICOLE RETURNATE PENTRU CA SUNT DEFECTE SAU INCORECTE

8.1 Articolele defecte sau incorecte trebuie anunțate ca fiind defecte sau incorecte în ziua primirii lor și se va prezenta evidența în acest sens, urmând să se realizeze cât de curând procesul de retur, furnizat prin intermediul Gazelle. Aveți o obligație legală de a vă îngriji în mod rezonabil de produse în timp ce acestea se află în posesia dvs. 

8.2 Pentru returnarea produselor:

A. trebuie să ne anunțați în scris în ziua livrării. Ar trebui să păstrați o evidență a anunțului de anulare;

B. produsele nu ar fi trebuit folosite, uzate, spălate sau deteriorate;

C. produsele trebuie returnate, complete și nefolosite, împreună cu ambalajul lor original;

D. Produsele trebuie returnate Furnizorului în termen de 14 zile de la primirea produsului deteriorat sau defect sau a erorii Furnizorului.

8.3 Vânzătorul va examina toate produsele returnate ca deteriorate/defecte sau incorecte și vă va notifica returnarea într-o perioadă rezonabilă de timp. Vom procesa, de obicei, orice restituire datorată dvs. cât mai curând posibil și, în orice caz, în termen de paisprezece (14) zile din ziua în care primim produsul deteriorat/ defect sau incorect.

Sub rezerva acceptării de către Vânzător a mărfurilor deteriorate sau defecte, produsele returnate de dvs. pentru că sunt deteriorate sau defecte vor fi rambursate integral (inclusiv costurile suportate de dvs. pentru returnarea elementului la Furnizor, dacă este cazul). În cazul în care vânzătorul găsește o vină în privința produselor returnate, vi se va anunța că produsele returnate nu pot fi acceptate și puteți alege ca produsele să vă fie livrate din nou.

8.4 Dacă destinatarul produselor indicate în formularul de comandă este diferit de cel care a efectuat plata pentru astfel de produse, suma plătită pentru articolele returnate va fi rambursată de către vânzător persoanei care a efectuat plata.

8.5 Data valorii creditului este aceeași cu data valorii debitului inițial și, în consecință, nu veți suferi pierderi de dobândă.

8.6 Vânzătorul va rambursa prețul produselor în conformitate cu termenul aplicabil, așa cum este specificat în clauzele 7 sau 8 de mai sus. Furnizorul nu va fi responsabil pentru nicio întârziere care nu este controlată de acesta, inclusiv pentru întârzierile cauzate de metoda de cumpărare sau de rambursare.

8.7 Vi se va restitui suma pe care ați plătit-o pentru produsele returnate în contul bancar pe care îl indicați. Rețineți că este necesar să aveți un cont bancar pentru a primi o rambursare pentru comenzile de plată.

În UE aveți dreptul de a returna produsele achiziționate on-line sau prin alte mijloace de vânzare la distanță (prin telefon, prin poștă, de la un comis voiajor) în termen de 14 zile, pentru a beneficia de rambursarea integrală a sumei plătite. Returul se scade din valoarea bunului, conform celor stipulate mai sus.

Perioada de reflecție expiră după 14 zile de la data primirii produselor. Dacă perioada de reflecție expiră într-o zi nelucrătoare, termenul este prelungit până la următoarea zi lucrătoare.

Vă rugăm să anunțați returul cât mai curând posibil, și în orice caz în termen de maximum 14 zile de la primire. Expediaţi produsele în decursul celor 14 zile de la data la care ați primit produsul comandat, fie dumneavoastră, fie o terță persoană menționată de către dumneavoastră, alta decât transportatorul. Termenul este respectat dacă produsele ajung înapoi la Furnizor înainte de expirarea perioadei de 14 zile.